One love…

Alles is liefde…

The flower of life, ofwel de levensbloem is een van de krachtigste symbolen welke er volgens mij bestaan.

Een oeroud symbool door vele volkeren en religies gebruikt en of verweven in hun symboliek. Het staat voor zoveel, meer hierover kun je op deze site lezen.

Voor mij is het bovenal een symbool voor leven, voor groei in de breedste zin van het woord.  Het staat voor mij voor liefde, de oorsprong en drijvende kracht achter alles wat groeit.

We zitten met zijn allen, inclusief alle beestjes, boompjes, steentjes en de hele santenkraam op deze aarde, en alles is voortgekomen uit dezelfde bron, de hond de kat de vlieg en de mens. We zijn met elkaar verbonden.

Helaas zien veel mensen deze verbinding niet, niet eens tussen mensen onderling laat staan tussen mede aardbewoners uit het dieren of plantenrijk. “Wat je een ander aan doet, doe je je zelf aan” is een gezegde waarvan vele de waarheid niet ten volle beseffen.  Dat is jammer en dat moet, volgens mij,  veranderen om de de aarde te helen. Ik maak mij geen zorgen om moeder aarde of beautifull Gaia zoals ik haar graag noem. Die redt zich wel, met of zonder haar bewoners. Als ik het mag zeggen, liever met!

De flower of life, onstaan uit the seed of life bestaande uit cirkels is voor mij daarom een erg belangrijk symbool. De cirkel, die het leven voorstellen kan, de cyclus van het leven en tevens de verbinding tussen alles, laat zien dat alles 1 is. We zijn allemaal 1. We wonen allemaal op dezelfde bol (cirkel) die om de zon (daar heb je hem weer de cirkel) cirkelt. Alhoewel er in de natuur volgens mij geen perfecte cirkels voorkomen bestaat al het leven uit cirkels.

Cirkels en liefde, daar draait het om. One Circle, One Love, One…

(bron afbeelding flower of life: www.bibliotecapleyades.net)

10 gedachten over “One love…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *